Gardening au Naturelle

 
Tänkte dela med mig av lite tankar å reflektioner från gårdagens bravader. Vad som hände igår?!  Men häng med lite nu, obildade människa! Då inföll ju World Naked Gardening Day. En dag som jag anser ska vara storhelg. Den utklassar Annandag påsk och Pingstafton och andra lama helgdagar med ljusår.
 
Årets upplaga bjöd på ett ypperligt väder och man trädde njutningsfullt ut trädgård i hela sin prakt och härlighet. Vips var man igång å påtade och planterade krattade och kultiverade endast iklädd adamsdräkten. Vafalls?! Låter det oanständigt och stötande att utföra trädgårdsarbete naken? Tja, går man ner i Stadsparken och börjar rensa ogräs i rabatterna med rumpen i vädret kan det kanske vara nån som uppfattar det motbjudande. Men nåt får ni väl tåla, era lättkränkta veklingar.

Men får man inte ont och skadar sig lättare utan kläder? Trams, man kan stöta i tårna i stubbar, snubbla över diverse redskap, träffas av en kratta i pannan eller få stickor fingrarna även om man är fullt påklädd. Det gör lika jävla ont i vilket fall som helst. Det enda syssla som är lömskare att utföra näck är att rensa brännässlor. Då får man vara uppmärksam och se till att dingla lagom med dasen annars blir konsekvenserna ödesdigra.

Dessutom är det ett väldigt miljövänligt alternativ till den textila hortikulturen. Inga sketna kläder i tvättmaskinen och inga utsläpp i naturen. Dessutom slipper man obehaget med sten å grus i skorna. När man t.ex. ska sätta potatis behövs inga avgasstinkande bensindrivna apparater för att bearbeta jorden och plöja fåror. Den naturliga apparaten duger förträffligt till ändamålet. Med ett schysst hjul, några nävar Viagra och en hyfsat stark å inte allt för ful kärring kan man utföra underverk! Tanten tar benen och du tar hjulet å så rullar vi igång. Metoden, också känd som Kentucky farming, är oerhört effektiv och på en förmiddag plöjer man lätt några tunnland med fåror. Efter avslutat arbete så ber du bara gumman att kasta nåra spannar vatten på dig. Klart! Ska man däremot sätta bakpotatis så krävs helt andra metoder. Det är ingen vacker syn och en beskrivning passar sig inte skrift. Men jag kan väl säga så mycket att när jobbet är genomfört får man snällt marschera in i duschen.
 
Konstaterar att det var tur att Naked Gardening Day inte inföll idag då det är spöregn och fyra plusgrader. Risken att utrustningen skulle krångla hade vart överhängande och man kunde tveklöst ha satt sin sista potatis.
Ajökens
 
Visa fler inlägg