Morgonstund har guld i mund...

Guld i mund...så fan heller!! Morgonstund har snarare dålig andedräkt, grusiga ögon och en kropp som fullständigt tokvägrar att lyda. Det händer, inte ofta, men det händer att man vaknar innan den fördömda klockuschlingen ger hals. Med grumliga ögon och halvt medvetslös konstaterar man att det är en kvart tills reveljen går. "- Men då är det väl bara att hoppa opp", kvittrar den morgonpigge flåshurtigt. Det kan hen hoppa opp å slå sig i arslet på att det inte är! Nu störtdyker man ner i kudden och intensivsover den där sista kvarten. När alarmet sen brakar loss en nanosekund senare är det som att få en mistlur i ena örat och en lysraket avfyrad i det andra. Här talar vi nära döden upplevelse, på riktigt.
 
Som en zombifierad sengångare på valium hasar sig den trötte ut i köket å knäpper på kaffebryggar'n. När muggen till sist är tankad med java försöker man hitta munnen för att få i sig en slurk av de brunsvarta dropparna. Försiktigt, inte bränna tungan nu. Kaffet slingrar sig ned i halsen och landar med ett varmt koffeinplask i magen. Oändligt sakta kickar koffeinet in och det rycker lite svagt i ena ögonlocket annars ingen reaktion. En dåsig blick på klockan, dags att åka för typ tio minuter sen.
 
Har sedan länge konstaterat att det går att framföra motorfordon med endast ett öga vaket. Lite riskfyllt men spännande man har aldrig en anining vars man vaknar opp. Skulle man, Gud förbjude, vakna i diket så är det aldrig den morgontröttes fel. Jag anklagar alla gryningsfacister som sätter agendan. Med vilken rätt bestämmer denna Gökottejunta att dagen ska börja så okristligt tidigt? Vi morgontrötta lider alla helvetets varje morgon. Undras vad Genevekonventionen har att säga om detta? Jag är djupt, svenskt kränkt och kommer att kontakta JO och Sverker Olofson omgående.
 
Nä, när jag blir president ska jag avskaffa allt arbete innan klockan 10:00 och förbjuda alla  mornar. Kan Donald så kan jag. Nöff said.
 
Adjökens
 
 
Visa fler inlägg