En sund själ i en rund kropp

En sund själ i en rund kropp konstaterade redan dom gamla romarna och det är väl bara att instämma i detta. Det bästa sättet att utöva idrott är naturligtvis i TV-fåtöljen eller från läktarplats, det vet ju alla. Men bäst som man sitter där å sportar så dyker alltid samma fråga opp: Varför är vissa sporter så urbota genomtråkiga? Följdfrågan blir naturligtvis: Varför finns det inte andra andra sporter som är mer underhållande? Jag kan tänka mig en massa idrottgrenar som skulle vara helt hysteriskt kul att beskåda om dom bara existerat.

Vi börjar med en vintersport som skulle få André Pops att snurra runt sin egen axel av ren och skär extas, nämligen Isvaksdykning. Man tager valfri istäckt sjö, monterar några hopptorn där, fram med motorsågen och så sågar man opp en vak passande för ändamålet. Som alla andra simhoppstävlingar är aven detta en bedömningssport med parametrarna höjd, diameter och temperatur som underlag för poängsättningen. Det gäller att dyka från högsta möjliga höjd ner i minsta möjliga isvak ned i det absolut kallaste vattnet. Missar man hålet så blir det minuspoäng. Lika enkelt som genitaliskt.

Allvarligt talat hur jävla kul är det att titta på skeetskytte, trapp och andra sövande former av skyttesport? Följande gren, Skitskytte, skulle sannolikt öka sportskyttets popularitet med sisådär 100 %! Jag tänker mig att Skitskyttet delas opp i klasserna Komocka och Hundbajspåse. Istället för den ordinära ledsamma lerduvan laddas en traditionell lerduvekastaren med antingen mocka eller välfylld bajspåse. Sen vrålar man av hjärtans lust ”PULL” och fyrar av under dunder och brak. Resultatet vid träff kommer att vara en fröjd för alla sinnen (nåja). Vafalls?! Att det är en kolossalt omogen idé?! Trams, som Carl Lidbom sa. Skitskyttetävlingar skulle vara både spektakulära och spännande. All shit must come down

Andra tänkbara aktiviteter är Bäverboxning, Undervattenscurling, Höghöjdsjudo, Full Contact Snooker, eller Medicinbollsbasket. Dessa idéer kanske inte är helt genomarbetade ännu men med ett par öl, lite tankearbete och ett jäla gott humör ska det säkert bli ordning på grejerna.

För övrigt anser jag att all idrott som utövas utan kläder är tvklöst festligare och underhållningsvärdet skulle skjuta i höjden, minst 100 %. Som det nu ser ut får man hålla till godo med Beachvolleyboll för damer, ett kolossalt blekt surrogat. Nä tacka vet jag en bökig och stånkig brottningsmatch i bara mässingen. Här snackar vi matcher som kan ge men för livet. Eller en trikålös pardans i konståkning! Jisses, vid varje lyft kommer det alltid att vara någon som sticker näsan i andras affärer. Eller varför inte lite hederlig Penispingis. Här trasslar vi inte med onödiga tillbehör som racketar. Back to the Roots, Nudiesport rules!

Väntar nu bara att ni ska höra av er, Svenska Riksidrottsförbundet och IOK. Jag har idéerna och ni har pengarna. Är övertygad om att vi ska kunna komma överens.

Adjökens

Visa fler inlägg